Triggerpunkt-behandling er en kort intensiv og effektiv behandlingsform. Formålet med behandlingerne er at inaktivere triggerpunkterne og supplere zoneterapi-behandling med en ydre

påvirkning, så din krop både får behandling indefra og udefra . Ved at inaktivere punktet i musklen forsvinder muskelspændingen i punktet i løbet af ganske kort tid, ofte et minut.

Hvad er et Triggerpunkt?

Et Triggerpunkt er et hyper-irriteret og ømt punkt, en lille sammentrækning i muskelvævet, som gør at musklen bliver spændt og svag. Når muskler overbelastes formes der Triggerpunkter og der sker en lokal sammentrækning i musklerne. Det aktive triggerpunkt er ømt og medfører konstant smerte i musklen. Desuden kan et triggerpunkt udstråle smerter til et andet sted hen i kroppen og derved kan man overse selve årsagen.

Triggerpunkt-behandlingen er en hurtig vej til at opnå smertelindring, da behandlingen udløser en strøm af kroppens endorfiner, der er et smertestillende morfinstof. Behandlingen forgår ved, at jeg lokalisere triggerpunkterne med tommelfingeren og holde et fast og konstant tryk på ca. et minut indtil smerten aftager. Fortrinsvis påvirkes triggerpunkterne i de største muskelgrupper og jeg behandler udenpå tøjet.