For tidligt fødte og præmature har en tendens til at være mere urolige og svære at trøste pga. en stresset tilstand, da de jo er kommet for tidligt ud til verden og heller ikke er fuldt ud modnet inde i livmoderen. De vil ofte have svære ved at falde i søvn og sove med en anspændt krop og små knyttede hænder.
Zoneterapi hjælper ved at stimulere og berolige deres nervesystem, så deres små kroppe bliver helt afslappede og deres arme og hænder overgiver sig.

Babyer vil lige efter fødslen sove en del og ret tungt, men ændre det sig ofte efter 3-4 uger og så vil de virker mere urolige og have svære ved at falde i søvn. Bl.a. kan luft i maven vække dem og virke, som om det holder dem vågne. Luft i mave er en helt naturlig for babyer, men skal selvfølgelig ikke genere dem. Zoneterapi kan hjælpe med at stimulere og løsne muskulaturen i tarmene, så det at slå en prut ikke påvirker og er til gene babyen.

Nogle sensitive børn har ofte svært ved at falde i søvn bl.a. på grund af uro i kroppen og tankemylder. De vil også have gavn af zoneterapi, da den stimulere deres hyperaktive nervesystem og afslapper deres muskelspændinger.
Flere børn har i dag svære ved at falde i søvn pga. øget digitale stimuli og
Børn, der sover for lidt, er tilbøjelige til at være mindre opmærksomme og være irritable. Nedsat søvn og ringe søvnkvalitet medfører øget træthed om dagen betyder også ringere indlærings muligheder.